Следвайте Гласове в Българите ви отредиха отговорна роля в 48-ото Народно събрание

...
Следвайте Гласове в Българите ви отредиха отговорна роля в 48-ото Народно събрание
Коментари Харесай

Радев към ПП: Ще държа да изчерпим докрай опциите за съставяне на кабинет, нужен е диалог

Следвайте " Гласове " в 
" Българите ви отредиха виновна роля в 48-ото Народно заседание и значимо място в политическия дневен ред, само че още веднъж гласоподавателите не заложиха единствено на една политическа мощ и това е очевиден знак към всички политически партии, че е необходим разговор и старания за намиране на ефикасни решения, а освен предизборни обещания и зацикляне в следващите избори ". Така президентът Румен Радев се обърна към представителите на „ Продължаваме Промяната ”, които са на „ Дондуков ” 2 за съвещания за сформиране на кабинет.

„ Напълно съм склонен с вашата теза, че не може да има държавно управление непременно, рожба на подмолни и безпринципни сделки. В същото време ще държа да има градивен, открит, ефикасен разговор. Ще държа да изчерпим до дъно всички вероятни варианти за сформиране на държавно управление ”, добави той.
От своя страна съпредседателят на „ Продължаваме Промяната ” Кирил Петков уточни, че се радват да бъдат в Президентството. Уточни, че ще бъдат водени от два правилото при взимането на решения - да решат оптимално огромен брой действителни проблеми на жителите, където са декларирали 16 политики.
За първия мандат Петков изрази подготвеност да беседват с ГЕРБ по политики, само че акцентира, че няма да поддържат тяхно държавно управление.

Бихте ли подкрепили първия мандат и при какви условия? И към какви хрумвания бихте се обединили?, попита Радев водачите на Политическа партия.
Кирил Петков подсети, че партията му държи да си съблюдава предизборните обещания. " Ето за какво за първия мандат ние ясно показваме подготвеност да приказваме по нашите 16 политики, само че да не поддържаме техния мандат, тъй като това ще бъде измятане ", сподели той по адрес на ГЕРБ. 
" Но чуваме от хората, които ще получат първия мандат, че в случай че вие не ги подкрепите, и те няма да ви поддържат. Смятате ли, че това е отворена врата към предварителни избори? ", продължи да пита президентът.
" Всичко, което пристигна при нас, ще бъде транспарантно, само че няма да вършим подмолни сделки с който и да било. Но в този момент чакаме от партия ГЕРБ, като най-голяма партия, да успее да направи това, което ние ", сподели Кирил Петков. Той добави, че договарянето на кабинет " не става с лозунги ".
" Не става и с контактьори. Позицията " контактьор " не съществува в българския политически живот ", добави го Асен Василев, макар че призна, че познават добре и Плевнелиев, и Паси, които бяха излъчени като контактна група от ГЕРБ-СДС.
" Българските жители са ни отредили ролята на съпротива ", сподели още Асен Василев.  
Сред значимите задания президентът изреди бюджета за идната година, законите, свързани с Плана за възобновяване и резистентност, антикризисни ограничения в помощ на семействата и бизнеса, плана за придобиване на вторите осем изтребители Ф-16, както и импортираната от служебния кабинет стратегия за капиталови разноски на министерството на защитата.


Източници: бТВ, NOVA, dariknews.bg
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР